torsdag 6. mai 2010

Gøteborgs Botaniske Hage

Vi var innom Gøteborgs Botanisk Hage i april 2010 i forbindelse med kurs og da var det ennå mye snø her i Tromsø. Det som i utgangspunktet skulle være en kort besøkstur resulterte i et 4 timers opphold i den botaniske Hagen. Den botaniske hagen i Gøteborg har i likhet med vår en venneforeningen som er noe større enn her i Tromsø; vi har rundt 140 medlemmer mens de har over 7000. Hagen har en liten butikk som selger souvenirer av ymse slag, bøker, frø, ulike matprodukter og noen planter. Det er en stor kafeteria i tilknytning til Hagen som da vi var der, var full av folk som hygget seg ute i vårsola. Vi kan bare oppfordre de som besøker Gøteborg om å ta en tur til Hagen for å bli kjent med de tilbud som er der - vi har noe av det samme i Tromsø.
Et av tilbudene som den svenske venneforeningen har til sine medlemmer er muligheten til å kjøpe sjeldne løk; dette var noe som vi syntes var svært hyggelig å notere da vi tilbyr det samme til våre medlemmer i Venneforeninga.
For vår del endte turen med at Eva kom hjem med ulike juleroser samt at begge kjøpte Ranunculus kochii (steinbed, blomstrer meget tidlig) som et aldri så lite minne fra Gøteborg. Se gjerne linken www.gotbot.se for mere informasjon.

Eva og Merethe

Ingen kommentarer: